“Путін – вор!”: у Хабаровську пройшла найбільша маніфестація проти центральної влади РФ. ВІДЕО

 

У Хабаровську, на Далекому Сході РФ, відбулася нова несанкціонована акція протесту проти центральної влади, на захист колишнього губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала.

В акції беруть участь кілька десятків тисяч осіб.

Як повідомляє Meduza, ця несхвалена владою маніфестація 25 липня може стати наймасовішою в історії міста, перевершивши попередні мітинги на підтримку Фургала.
За оцінкою видання, людей на вулицях приблизно на третину більше, ніж під час попередніх суботніх акцій, 18-го та 11-12 липня, які були названі наймасовішими (тоді, за приблизними підрахунками, учасників було близько 50 тисяч).

Як і в ході попередніх акцій, жителі міста пройшли ходою центральними вулицями і вийшли на центральну площу Леніна для проведення мітингу.

Демонстрація в Хабаровську 25 липня 2020

У деяких маніфестантів – прапори Хабаровського краю, подібні до прапора Української далекосхідної республіки 1918 року.

Присутні скандували “Свободу!”, “Поки ми єдині — ми непереможні!”, “Це наш край!”, “Путін – злодій!”, “Геть царя!”, “Росія, прокидайся!” тощо.

Подібні акції протесту проходять у Владивостоці, Южно-Сахалінську, Комсомольську-на-Амурі.

Центральні ЗМІ РФ замовчують факт масових протестів у регіонах Далекого Сходу.

Читайте також:
Хабаровське тренування

Як повідомляла “Новинарня“, 9 липня 2020 року губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала, обраного від ЛДПР, затримали в Хабаровську і доправили до Москви.
Слідство вважає, що політик був організатором убивств двох бізнесменів (Олега Булатова і Євгенії Зорі), а також організатором замаху на вбивство ще одного підприємця, скоєних в Хабаровському краї та Амурській області у 2004-2005 роках.
За даними Слідчого комітету РФ, його перевіряють на причетність і до інших тяжких злочинів.

Із 11 липня у Хабаровську та інших містах тривають мітинги на підтримку Фургала, які обертаються проти московської влади й особисто президента РФ Володимира Путіна.

20 липня президент Росії указ про відсторонення Фургала від посади губернатора “у зв’язку з втратою довіри”. Тимчасово виконуючим обов’язки голови краю було призначено іншого діяча ЛДПР Михайла Дегтярьова.

Читайте також:
“Державна колонія України Республіка Зелений Клин”.
Подивіться на цю мапу – ось чому нам є діло до протестів у Хабаровську

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна