У Хабаровську тривають масові акції протесту проти дій центральної влади

 

Жителі Хабаровська (Далекий Схід РФ) у неділю, 12 липня, провели третю несанкціоновану акцію на підтримку заарештованого губернатора краю Сергія Фургала.

Як передає “Інтерфакс – Далекий Схід”, опівдні учасники мітингу збиралися на площі Леніна і влаштували ходу проїжджою частиною центральних вулиць. Акція тривала до глибокого вечора, поліція не перешкоджала людям.

Напередодні в демонстрації взяли участь від 10 до 12 тис. осіб – за даними УМВС, близько 35 тис. – за незалежними оцінками.

Акції відбуваються під гаслами “Свободу Фургалу!”, “Путіна у відставку!”, “Москва, йди геть!”, “Ми тут влада!”, “Це наш край!” тощо.

У суботу місцева влада спробувала не допустити проведення акції і перекрила центральну площу міста металевою огорожею нібито через проведення дезінфекції. Однак протестувальники прибрали паркан та вийшли на площу. Потім вони пройшли близько 5 км центральною вулицею міста, після чого відбувся мітинг біля будівлі уряду Хабаровського краю.

Тисячі людей на мітингу підписали петицію на захист Сергія Фургала, інформує місцеве видання DVhab.ru.

Напередодні в соцмережах та через оголошення на під’їздах будинків поширювали заклик вийти на мітинг на захист Фургала. На вулиці вийшли не тільки жителі Хабаровська, а й передмість.

Раніше того ж дня Басманний суд Москви задовольнив клопотання слідства про арешт губернатора Хабаровського краю – Фургала відправили в СІЗО до 9 вересня.

За словами адвоката Бориса Кожем’якіна, під час судового засідання губернатор відкинув усі звинувачення і заявив про непричетність до інкримінованих йому злочинів.

Відомий у Хабаровському краї бізнесмен Сергій Фургал 2015 року був обраний до регіональної думи за списком партії Володимира Жириновського, ЛДПР. У 2007-2018 роках був депутатом трьох скликань Державної думи Росії. У вересні 2018 року в другому турі виборів губернатора Хабаровського краю Фургал з великою перевагою переміг представника “Єдиної Росії”, тодішнього главу регіону В’ячеслава Шпорта.

9 липня 2020 року Сергія Фургала затримали в Хабаровську і доправили до Москви. Слідство вважає, що політик був організатором убивств двох бізнесменів (Олега Булатова і Євгенії Зорі), а також організатором замаху на вбивство ще одного підприємця, скоєних в Хабаровському краї та Амурській області у 2004-2005 роках.
За даними Слідчого комітету РФ, його перевіряють на причетність і до інших тяжких злочинів.

Читайте також:
Юний неонацист розстріляв з “калашникова” приймальню ФСБ в Хабаровську, є загиблі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна