Австрія внесла Україну в “червоний список” із забороною на в’їзд

 

Австрія з понеділка, 27 липня, вводить нові обмеження на в’їзд із 32 країн або районів із високим ризиком зараження коронавірусом.

Про це в суботу, 25 липня, інформує “Європейська правда” з посиланням на OE24.

Для громадян третіх країн, які не є вихідцями з ЄС, ЄЕЗ або Швейцарії, таких як українці, застосовується заборона на в’їзд. Але якщо громадяни цих країн прибули з Шенгенської зони, їм потрібно надати негативний результат ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду.

Після в’їзду в країну ці особи також повинні пройти десятиденний карантин. Для цього необхідно надати підтвердження розміщення; витрати вони повинні нести самостійно.

У “червоному списку” австрійського уряду також Албанія, Бангладеш, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Єгипет, Індія, Індонезія, Іран, Косово, Мексика, Молдова, Нігерія, Пакистан, Перу, Португалія, Румунія, Росія, Північна Македонія, Сенегал, Сербія, США, Туреччина, Україна, Філіппіни, китайська провінція Хубей, Чилі, Чорногорія, Швеція, Еквадор, ПАР.

Винятки з заборони на в’їзд для громадян третіх країн поширюються на медиків, сезонних працівників або дипломатів. Але якщо вони приїжджають не з безпечних країн, то все одно повинні здати ПЛР-тест.

Австрійці, громадяни ЄС і ЄЕЗ, а також громадяни Швейцарії, які прибувають із зони ризику, в якій відсутня стабільна ситуація з COVID-19, наприклад Румунія, Сербія, Боснія, Чорногорія, Швеція, Росія або США, повинні мати медичне свідоцтво (негативний тест ПЛР) або провести тест ПЛР протягом 48 годин після в’їзду.

Нагадаємо, нещодавно Австрія продовжила заборону на пасажирські літаки з України.

Як відомо, в‘їзд до ЄС залишається закритим для громадян України. 

Читайте також:
Болгарія дозволила українцям в’їзд без карантину й тесту на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна