Австрія продовжила заборону на пасажирські літаки з України

 

Австрія продовжила до 30 липня заборону на регулярне пасажирське авіасполучення з Україною та низкою інших країн.

Як передає “Укрінформ” у вівторок, 14 липня, це передбачається внесеними змінами до чинної постанови МОЗ Австрії про заборону на приземлення літаків з низки країн та регіонів з високим ризиком поширення SARS-CoV-2.

Попередня версія постанови поширювалася на вісім країн та італійський регіон Ломбардія і діяла до 15 липня: Китай, Іран, Білорусь, Іспанія, Об’єднане Королівство, Швеція, Російська Федерація, Україна та Ломбардія (Італія).

У новій версії італійську Ломбардію виключили зі списку, щодо решти країн заборону продовжено до 30 липня.

Водночас заборону пасажирського авіасполучення поширили ще на десяток держав – країни Західних Балкан (Північна Македонія, Албанія, Чорногорія, Боснія та Герцоговина, Сербія та Косово), а також на Молдову, Румунію, Болгарію та Єгипет.

Винятки – для польотів з перевезення вантажів, медичних авіарейсів чи авіаперельотів з метою перевезення сезонних працівників у сільськогосподарському та лісовому секторах та персоналу у сфері догляду за хворими та літніми людьми.

Також дозволені рейси “в інтересах республіки” – у цю категорію потрапляють рейси, які мають особливе економічне, політичне чи суспільно-політичне значення для Республіки Австрія.

Як інформувала “Новинарня“, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна 14 липня не має шансів опинитися в “зеленому списку” країн для в’їзду в ЄС через негативну епідемічну ситуацію.

Читайте також:
В Австрії уряд платитиме митцям по тисячі євро на місяць в період кризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна