Ймовірного спільника “луцького терориста” взяли під варту, застава – 175 тис. грн

 

Орджонікідзевський райсуд Харкова у п’ятницю, 24 липня, обрав запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою із правом внесення застави для 44-річного Дмитра Михайленка – ймовірного спільника Максима Кривоша, який 21 липня захопив автобус із заручниками в Луцьку.

Сума застави – 175 тисяч 760 гривень, повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Відповідаючи на запитання журналістів після оголошення ухвали, Михайленко заявив, що має намір внести заставу.

За даними слідства, за кілька днів до того, як Кривош захопив заручників у Луцьку, Михайленко відправив йому з Харкова посилку. А граната, вилучена в “луцького терориста”, аналогічна тим, які вилучили під час обшуку в харків’янина.

Водночас адвокат Михайленка Андрій Костяний стверджує, що в посилці, відправленій його підзахисним, були три старовинні колекційні монети, а не зброя.

Михайленко заперечує, що незаконно продавав зброю і боєприпаси, але визнає себе винним у їх незаконному зберіганні.

“Я нічого не приховував, не відмовлявся, не чинив опір, співпрацював та співпрацюю зі слідством. Визнаю свою провину та повністю розкаююся, що не здав раніше зброю через страх. В мене дві неповнолітні дитини, мати-пенсіонерка. Я не є поплічником ніяких терористів і подібних організацій“, — цитує Михайленка “Суспільне“.

“Я підтримую конституційну владу України, допомагаю Збройним силам України протистояти окупації… Ніколи не був терористом і не торгував зброєю”, — наголосив чоловік.

Підозрюваний і його адвокат просили обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Слідчий Дмитро Дорошенко вимагав тримання під вартою без можливості внесення застави, мотивуючи це, зокрема, можливістю впливу Михайленка на свідків.

Як писала “Новинарня“, Михайленка затримали 21 липня, під час обшуку в нього в будинку було вилучено чотири корпуси ручних гранат РГД-5, два корпуси ручних гранат Ф-1 та шість запалів типу УЗРГМ до них, три навчально-імітаційні запали, два пістолети ТТ, “Дрейзе” і 100 патронів до них, гладкоствольну рушницю і 122 патрони до неї.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю.

Читайте також:
Суд заарештував “луцького терориста” Кривоша без права внесення застави

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна