У Києві поліція заперечує, що біля підпаленого будинку Шабуніна знайшли вибухові пристрої

 

Поліція Київської області заперечила інформацію про рештки від вибухових пристроїв, що знайшли на місці пожежі будинку керівника “Центру протидії корупції” Віталія Шабуніна.

Про це в четвер, 23 липня, поінформувала пресслужба відомства.

Додатковий огляд місця події проводили вибухотехніки, криміналістична лабораторія поліції Київщини, лабораторія НДЕКЦ МВС, залучені експерти пожежно-технічної служби ДСНС.

“Під час огляду вилучене пожежне сміття, сліди біологічного походження та інші речові докази. Вилучене направлено на проведення відповідних експертиз до НДЕКЦ МВС України. За результатами висновків експертиз буде встановлено, яким чином сталося загорання будинку”, – йдеться у повідомленні.

Експерти не виявили будь-яких рештків вибухових предметів. Це не підтверджується також показами свідків, очевидців та іншими доказами.

Як писала “Новинарня“, 23 липня голова громадської організації “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін заявив про умисний підпал його будинку в Києві. Поліція почала розслідування саме за фактом підпалу.
Внаслідок пожежі сильно постраждав дах, також вогонь пошкодив внутрішні приміщення. Від інциденту ніхто не постраждав, за словами активіста, під час пожежі в будинку перебували його батьки.

Читайте також:
У МВС створили новий таємний департамент поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна