Мін’юст запровадив плату наперед за користування поліпшеними камерами СІЗО

 

Міністерство юстиції України запустило нову послугу, що полягає в оплаті наперед за користування покращеними камерами слідчих ізоляторів.

Про це в п’ятницю, 24 липня, повідомила пресслужба Мін’юсту.

“Сьогодні у нас почала діяти нова послуга – сплата за користування платними камерами наперед”, – ідеться в повідомленні.

“Будь-яка особа, взята під варту, має право надати адміністрації СІЗО підтвердження оплати «Послуги наперед» та скористатися відповідною платною послугою протягом шести місяців з дня здійснення відповідного платежу. Оплату послуги можна здійснювати знеособлено та не вказуючи конкретний час перебування під вартою”, – пояснили у відомстві.

“Таким чином, будь-хто може придбати собі (або іншим) місце у будь-якій з платних камер, які вже відкриті у 19 установах виконання покарань, та скористатися можливістю «відвідати» слідчий ізолятор протягом 6 місяців“, – зазначили в МЮ.

Заяву про надання “Послуги наперед” можна подавати письмово або в електронній формі через автоматизовану систему “Он-лайн будинок юстиції”

Послідовність дій:

  • Перейти за посиланням https://online.minjust.gov.ua/kvsn/
  • Обрати місце надання послуги (найменування слідчого ізолятора)
  • Обрати календарний період (доба, тиждень, місяць), за який маєте намір сплатити кошти за користування платною послугою
  • Сплатити вартість послуги.
  • Після здійснення оплати потрібно просто роздрукувати квитанцію з ідентифікатором платежу (цифровий або QR-код).

“Будьте уважні. Якщо протягом 6 місяців ніхто так і не скористається «Послугою наперед», а значить – не потрапив під варту, кошти за невикористані дні будуть зараховані до спеціального фонду державного бюджету СІЗО як “благодійна допомога”, – ідеться в поясненнях.

Повідомлення проілюстроване зображенням Мін’юсту у вигляді Супермена.

Нагадаємо, платні поліпшені камери в СІЗО, що мають вигляд добре вмебльованих і оснащених квартир-студіо, Міністерство юстиції запровадило навесні 2020 року.

Читайте також:
У Львові міністр Малюська перевірив СІЗО і платну камеру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна