Міфи про кондиціонери: чого не існує? ℗

 

Життя людини нашого покоління вже важко уявити без існування кондиціонера. Це можливо ще у маленьких селах, які не мають розвиненої інфраструктури. Але розпечений асфальт міста не залишає інших шансів. 

Хоча навколо покупки кондиціонера ходить багато міфів, вони мало ким розбиваються, тому закріплюються міцно у головах населення. Але ми спробуємо розповісти всю правду щодо цих систем підтримки температурного режиму.

Міф №1: кондиціонер — причина захворювань

Дійсно, застудитися можна, якщо неправильно користуватися цим обладнанням. Коли ви тільки зашли зі спекоти, що панує на вулиці, треба встановити допустимий режим у приміщенні. Різниця між температурою не може бути більшою за 6 градусів. До того ж не треба навмисно встановлювати низьку температуру для швидкого охолодження. Краще поступово змінювати стан повітря. 

Постійне знаходження під холодним потоком повітря дійсно може призвести до застуди. Але сам факт роботи кондиціонера до цього не має жодного відношення.

Міф №2: забагато шуму

У реальності сучасні моделі кондиціонерів зовсім не розповсюджують гучний звук. Найгучніший з них досягає 20 Дб. Цей звук ледве чути, порівняти його можна з шепотом людини на відстані одного метра. Тобто заважати кондиціонер вам не може. 

Міф №3: через кондиціонер передаються віруси та бактерії

У реальності це можливо лише за наявності загального централізованого кондиціювання. Але сама кліматична техніка не стає поширювачем захворювань різного роду. Віруси та бактерії здатні попадати до вашої кімнати природними шляхами — так само, як і через вікно. 

Нещодавно стала поширюватися інформація і про передачу захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом. Але схема розповсюдження цього вірусу не відрізняється від вже вказаної. 

Міф №4: використання кондиціонера може бути шкідливим для алергіків 

Робота кондиціонера ніяк не впливає на стан здоров’я алергіків. Але призвести до погіршення може неякісне прибирання чи взагалі його відсутність. На фільтрах може з’являтися пил та пліснявий грибок. Вони негативно впливають на самопочуття людини, схильної до алергії.

Висновок

Зробимо висновки. У більшості міфи побудовані на реальних фактах, але багато інформації вигадано та нічим не підтверджено. Тому можна не хвилюватися та спокійно обирати кондиціонер для власного будинку. Зробити це ви можете на цій сторінці https://allo.ua/ru/products/kondicionery/

Правильне використання та вірне налаштування всіх функцій допомагає у безпечному перебуванні в одній кімнаті з кондиціонером.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна