Суд виправдав плавця з Гідропарку Бур’янова, якого поліція затримувала за порушення карантину

 

У понеділок, 20 липня, Дніпровський суд міста Києва виправдав Валентина Бур’янова, якого поліція затримала під час карантину в квітні, коли він переплив річку в Гідропарку.

Про рішення суду повідомив сам Бур’янов і оприлюднив у фейсбуці відповідне відео з засідання.

Провадження закрили за “відсутністю події і складу правопорушення”.

Бур’янов також додав, що позиватиметься до суду на поліцейських, які склали адмінпротокол та затримували його у Гідропарку.

“Аваківці застосовують усі можливі механізми своєї безкарності: перевищення повноважень, незаконне затримання, застосування спецзасобів, приниження честі та гідності, підроблення процесуальних документів, неповага до суду (…) Втім, за всі злочини доведеться відповідати. До зустрічей в судах (…)”, — написав він.

На оприлюдненому відео суддя зазначає, що на оскарження рішення є десять днів.

Як інформувала “Новинарня“, 15 квітня суд повернув поліції адмінпротокол за порушення карантину, складений на киянина Валентина Бур’янова, який вплав через Дніпро намагався потрапити на спортмайданчик у Гідропарку.

6 квітня в Україні вводили нові карантинні обмеження, якими зокрема забороняли відвідувати спортмайданчики та парки. У перший же день дії заборони Бур’янов намагався дістатися до спортмайданчика уплав. Проте на іншому березі його зустріли правоохоронці.
На нього тоді склали адміністративний протокол за статтею про порушення карантину. Ця санкція за законом передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.

Читайте також:
Топ-7 факапів поліції: як суди завертають адмінпротоколи про порушення карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна