В Ірані стратили шпигуна за передачу інформації Моссаду та ЦРУ

 

За передачу американському ЦРУ та ізраїльській розвідці “Моссад” секретної інформації про армію та Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану стратили громадянина цієї країни Махмуда Мусаві Маджда.

Про це в понеділок, 20 липня, повідомляє IRNA.

“Пресслужба судової влади ІРІ повідомила про страту іранського громадянина Махмуда Мусаві Маджда, засудженого за шпигунство на користь ЦРУ й “Моссаду”, – йдеться в повідомленні.

9 червня представник судової влади Ірану Голамхоссейн Есмаїлі на пресконференції повідомив, що Мусаві Маджда засудили до страти за передачу ЦРУ та ізраїльській розвідці “Моссад” секретної інформації про ЗС і КВІР Ірану.

Його також було звинувачено в розкритті місцезнаходження генерала Гасемі Сулеймані та інших військових командирів Ірану ЦРУ та ізраїльській розвідці “Моссад”.

Нагадаємо, генерал Сулеймані був убитий 3 січня 2020 року під час спецоперації США поблизу аеропорту в Багдаді.
Крім Сулеймані тоді були вбиті заступник командувача “аль-Хашд аш-Шаабі” Абу Махді аль-Мохандес і вісім його соратників. Загиблі виїжджали на двох автомобілях з аеропорту Багдада.

Читайте також:
Іран передав “чорні ящики” зі збитого літака МАУ до Франції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна