Німецькі винищувачі приєдналися до місії повітряної поліції НАТО у Литві

 

Винищувачі Eurofighter ВПС Німеччини приєдналися до місії НАТО з охорони повітряного простору країн Балтії.

Про це в понеділок, 20 липня, інформує “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу Міноборони Литви.

“Військово-повітряні сили Німеччини зміцнюють безпеку в Балтійському регіоні, приєднавшись до Іспанії і Великої Британії, які здійснюють місію повітряної охорони НАТО в Литві. Різні сили НАТО, які прибувають в Литву, надсилають чіткий сигнал усім потенційним агресорам і забезпечують колективну безпеку в регіоні”, – йдеться в заяві оборонного відомства.

Тепер повітряний простір Литви, Латвії та Естонії охороняють 15 винищувачів НАТО.

За інформацією видання Delfi, на литовську базу Шяуляй додатково дислокований контингент ВПС Німеччини з винищувачами з 71-го тактичного крила відповідно до двосторонньої угоди Німеччини та Британії.

Військові приєдналися до вже дислокованого в Литві англійської контингенту, який здійснює місію повітряної поліції разом із представниками ВПС Іспанії.

Таким чином, в Шяуляї дислоковані винищувачі ВПС Іспанії, Британії і Німеччині, на естонській базі Емарі – винищувачі ВПС Франції.

Місія повітряної поліції НАТО в країнах Балтії здійснюється з 2004 року, коли Литва, Латвія і Естонія стали членами альянсу.

Читайте також:
Приєднання України і Грузії до НАТО допоможе вгамувати апетити Путіна, – слухання в Конгресі США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна