Приєднання України і Грузії до НАТО допоможе вгамувати апетити Путіна, – слухання в Конгресі США

 

Сполучені Штати Америки зможуть значно ефективніше протидіяти Росії, якщо Україна та Грузія стануть членами НАТО.

Таку думку висловив старший аналітик Атлантичної ради США, колишній заступник помічника міністра оборони США Ян Бжезінський під час слухань у Конгресі США, повідомляє “Голос Америки”.

Слухання стосувалися реакції Білого дому на повідомлення, що Росія платила Талібану за атаки на американських солдатів в Афганістані.

“Нам потрібно рішучіше підтримувати трансатлантичні прагнення Грузії та України. Розширення НАТО поширило мир і безпеку в Європі та посилило військову спроможність Альянсу.

Як Україні, так і Грузії слід забезпечити чіткий шлях до членства в НАТО”,

– наголосив Бжезінський.

Він підкреслив, що продовження неоднозначної позиції з цього питання “лише посилює апетит Путіна і його відчуття можливості відновити панування над цими двома демократіями”.

Аналітик також закликав посилити економічний тиск проти Росії.

“Нинішні санкції можуть завдавати збитків російській економіці. Але їх результатом мало бути стримання російської агресії – і тут вони не досягли успіху. Санкції треба посилити і націлити їх на конкретних росіян, а також сформувати комплексні санкції проти російського фінансового та енергетичного секторів”, – зауважив Бжезінський.

Його позицію щодо РФ підтримала й колишня радниця президента Барака Обами, старший директор по Росії та Євразії у Раді національної безпеки США Селеста Валландер.

Зокрема, щодо можливої російської змови з Талібаном, а також дій Кремля в Сирії, Валландер висловилась так: “США повинні вибудувати оборону, зірвати ці операції і прямо змусити російське керівництво відповідати на військовому, політичному і найвищому рівнях влади. Якщо ми не захистимо себе, якщо ми не зірвемо ці російські операції, і якщо ми не змусимо російське керівництво відповідати, вони продовжуватимуть – і, можливо, нарощуватимуть напругу надалі”.

Читайте також:
Убити “дракона”: атлантисти замислились, як протистояти зростаючому Китаю на мілітарному полі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна