На Вінниччині – спалахи коронавірусу в центрі серцево-судинної патології та двох інтернатах

 

У Вінницькому регіональному центрі серцево-судинної патології виявлено щонайменше 15 інфікованих на коронавірус.

Зокрема, тести на COVID-19 показали позитивний результат у дев’яти медпрацівників та шістьох пацієнтів, повідомляє пресслужба Вінницької облдержадміністрації.

Серед інфікованих медиків – один лікар, шестеро медсестер та двоє санітарів.

За дорученням голови департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, фахівці виїхали в заклад для проведення епідрозслідування та недопущення подальшого поширення хвороби серед клієнтів закладу.

Окрім того, згідно з повідомленням Вінницької ОДА, коронавірусну інфекцію підтверджено в Брацлавському навчально-виховному комплексі школі-гімназії.

“Після виявлення симптоматики у двох дітей та підтвердження їх захворювання на COVID-19 були обстежені методом ПЛР усі контактні працівники та діти. Коронавірус виявлено у п’ятьох дітей та одного працівника. Діти госпіталізовані у дитячу обласну інфекційну лікарню, обстежені, пневмонії не підтверджені”, – зазначається в повідомленні.

Ще один заклад, у якому виявили “корону”, – Тиврівський обласний будинок-інтернат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку.

Спершу COVID-19 діагностували у санітарки, яка тиждень перебувала вдома й самостійно звернулася до сімейного лікаря з симптомами захворювання. Після цього було взято ПЛР-тести в усіх 176 працівників та 189 підопічних інтернату.

Коронавірус виявили у 14 людей: сімох працівників та сімох підопічних. Як зазначають в облдержадміністрації, у жодного з них проявів хвороби не спостерігається, вона протікає безсимптомно. Тож працівники перебувають на ізоляції вдома під наглядом сімейних лікарів. А от клієнтів закладу про всяк випадок госпіталізували для контролю їх стану. В інтернаті проведено повну дезінфекцію.

Тим часом місцеве видання “33-й канал” розповідає історію вінничанки Альони Бабич, яка через “коронавірусну” дезінфекцію в пологовому будинку була змушена народжувати дитину на будівельному столі поруч із закладом.

Коли в жінки почалися сильні перейми, чоловік відвіз її автомобілем до пологового будинку №1 міста Вінниці, де вона раніше народжувала двох старших доньок. Це сталося 10 липня – саме в той день, на який їй “призначили” попередню дату пологів.

Проте виявилося, що пологовий закрито на дезінфекцію через виявлений там випадок коронавірусу. Майбутню породіллю про це ніхто не попередив.

Оскільки перейми були стрімкими, дитину в дружини прийняв її чоловік – на будівельному столі, який стояв поруч з лікарнею. Лише після цього до породіллі підійшли працівники пологового будинку й, незважаючи на карантин, на каталці завезли її всередину. Вже там перерізали пуповину й переконалися, що з мамою та її новонародженим сином усе гаразд.

Як писала “Новинарня“, станом на ранок 15 липня у Вінницькій області діагностовано загалом 2194 випадків COVID-19 з початку пандемії: 1623 людей уже одужало, 38 – померли.

Всього Вінницький обласний лабораторний центр методом ПЛР дослідив 40 329 зразків.

Читайте також:
У Львові 11 працівників обласного лабораторного центру занедужали на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна