Заступник начальника Київського військового ліцею імені Богуна вимагав хабар за вступ, – СБУ

 

Служба безпеки України заявляє, що задокументувала одного із заступників начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна, причетного до одержання хабаря за вступ до навчального закладу.

Про це спецслужбі повідомили у вівторок, 14 липня.

“Посадовець вимагав 5 тисяч американських доларів від мешканки столиці. За вказану суму фігурант “гарантував” зарахування її родича на навчання до ліцею”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали чоловіка в його службовому кабінеті під час отримання частини хабаря у розмірі 2,5 тисяч доларів США.

Наразі затриманого поміщено до гауптвахти Центрального управління Військової служби правопорядку, вирішується питання щодо повідомлення про підозру.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

Читайте також:
Військова прокуратура затримала майора СБУ з хабарем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна