Військова прокуратура затримала майора СБУ з хабарем

 

Військова прокуратура Київського гарнізону заявляє, що затримала майора Служби безпеки України за отримання трьох тисяч доларів хабара.

Про це в понеділок, 6 липня, інформує пресслужба військової прокуратури.

“Близько 18.00 години за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону викрито факт вимагання неправомірної вигоди інспектором кадрового підрозділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в липні 2020 року інспектор з кадрів повідомив громадянину України, що для розгляду його кандидатури на заміщення посади у вказаному управлінні необхідно передати йому суму в три тисячі доларів США: одну тисячу до початку спеціальної перевірки, а ще дві тисячі – для укладення контракту.

“6 липня після одержання першої частини неправомірної вигоди у розмірі однієї тисячі доларів США співробітника СБУ затримано прокурорами військової прокуратури Київського гарнізону”, – додали в пресслужбі.

Наразі прокурорами та слідчими проводяться обшуки та інші невідкладні слідчі (розшукові) дії, встановлюються інші службові особи, причетні до цього злочину.

Санкція ч. 3 ст. 368 ККУ передбачає затриманому майору покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як інформувала “Новинарня“, на Миколаївщині підполковник СБУ вимагав хабар у 10 тонн зерна. 

Читайте також:
ДБР скерувало до суду обвинувальний акт щодо двох СБУшників за отримання хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна