ДБР скерувало до суду обвинувальний акт щодо двох СБУшників за отримання хабара

 

Слідчі Державного бюро розслідувань відзвітували, що скерували до суду обвинувальний акт відносно двох військовослужбовців Служби безпеки України, яких звинувачують в одержанні неправомірної вигоди у великому розмірі. 

Про це в понеділок, 22 червня, інформує пресцентр ДБР.

Йдеться про заступника начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області та заступника начальника одного з управлінь Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

“Посадовці, за попередньою змовою, вимагали та одержали 840 тис грн за сприяння у пришвидшеному та безперешкодному перерахуванні грошових коштів згідно підписаних актів-приймання виконаних підрядних робіт, замовником яких було держпідприємство”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві наголошують, що задля одержання “відкатів” обвинувачені систематично створювали штучні перешкоди та затягували терміни перерахунку грошових коштів за виконані роботи.

24 грудня 2019 року слідчі ДБР затримали правоохоронців під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 550 тисяч гривень в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
ДБР викрило схему “відкатів” на “Артемсолі” за участю працівників СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна