ДБР викрило схему “відкатів” на “Артемсолі” за участю працівників СБУ

 

Державне бюро розслідувань викрило злочинну схему “відкатів” з вимаганням 800 тисяч гривень службовими особами держпідприємства “Артемсіль” та працівниками правоохоронних органів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Гроші вимагали за сприяння у пришвидшеному перерахуванні грошових коштів згідно підписаних актів-приймання виконаних підрядних робіт, замовником яких було держпідприємство.

За даними журналіста Юрія Бутусова,  серед учасників схеми – заступник начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях полковник Олександр Вусик та заступник начальника відділу Управління СБУ в Запорізькій області, підполковник Сергій Байрак, а також низка службових осіб держпідприємства стратегічного значення “Артемсіль”.

Ці особи створювали штучні перешкоди підрядникам під час процедури підписання актів-приймання виконаних робіт, затягували терміни перерахунку та надсилали офіційні листи до уповноважених органів із вимогою проведення перевірок компаній-підрядників.

Таким чином створено умови для одержання відкатів, який встановлювався у розмірі 15% від суми укладених договорів.

За результатами проведених слідчих дій, 27 листопада 2019 року задокументували факт вимагання та одержання частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 8 500 доларів у м. Запоріжжя через заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області, 24 грудня  у Бахмуті Донецької області у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу затримали заступника начальника управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях та заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після одержання ними решти частини неправомірної вигоди в сумі 540 000 гривень від представника підприємства.

За місцем роботи та проживання учасників організованої групи відбулися обшуки.

Зараз вирішують питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ДП “Артемсіль”.

Читайте також:
ДБР прийшло з обшуками до офісу партії Порошенка. “ЄС” покликала ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна