В’єтнам надає Україні 300 портативних апаратів ШВЛ

 

В Україну з В’єтнаму надійдуть 300 портативних апаратів штучної вентиляції легень, придбаних за кошти в’єтнамської компанії.

Передача має відбутися у вівторок, 14 липня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу.

“Нам вдалося спільно з нашими партнерами у В’єтнамі забезпечити надання Україні партії у 300 портативних апаратів штучної вентиляції легень”, – цитує міністра “Укрінформ”.

За його словами, обладнання прибуде в Україну вже сьогодні й після митного оформлення “УкрМедПостач” проведе перевірку та сертифікацію апаратів, далі вони будуть невідкладно розподілені серед українських медичних закладів.

Кулеба підкреслив, що загальна вартість цієї партії апаратів ШВЛ – 2 млн 373 тис. доларів США, проте українська держава не витратила жодної копійки, апарати, за його словами, є гуманітарною допомогою в’єтнамської компанії Vingroup.

“Апарати ШВЛ моделі Vsmart VFS-510 виробляються на підприємствах Vingroup за технологією американської компанії медичного обладнання Medtronic. Вони сертифіковані Міністерством охорони здоров’я В’єтнаму”, – розповів міністр.

Разом з тим він додав, що нинішня партія апаратів ШВЛ є першою і до кінця серпня планується передати Україні ще 600 одиниць апаратів ШВЛ виробництва Vingroup JSC.

Як інформувала “Новинарня“, уряд Канади передав українському війську партію апаратів ШВЛ.

Читайте також:
Апарати ШВЛ в Україні під час епідемії: вистачає, ще й залишається. ВЕЛИКА ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна