Місія ОБСЄ виявила танки та гаубицю “Гіацинт” окупантів в зоні обов’язкового відведення

 

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін заявила, що російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати та грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння.

Про це йдеться в повідомленні УС СЦКК в неділю, 12 липня.

Так, у щоденному звіті СММ ОБСЄ від 10 липня 2020 року під час спостережного польоту БПЛА Місії ОБСЄ зафіксував поблизу непідконтрольного урядові України селища Лутугине Луганської області 11 танків Т-64, а також 152-міліметрову самохідну гаубицю 2С5 “Гіацинт С”.

У звіті за 11 липня ОБСЄ виявила 24 російських танків біля Тернового (57 км на схід від Донецька) – на належній відстані від радіусу відведення, але за межами визначеного місця зберігання.

Також УС СЦКК наголошує, що окупанти продовжують нарощувати мінні поля поблизу ділянки розведення сил та засобів “Петрівське”.

Окрім цього, з метою приховування озброєння та військової техніки, російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти Місії ОСБЄ шляхом обстрілів її літальних апаратів зі стрілецької зброї.

При цьому бойовики й надалі перешкоджають автомобільним патрулям Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ: за тиждень 4-10 липня – п’ять разів у Донецькій області та шість разів у Луганській області.

Українська сторона СЦКК “стурбована тим, що російсько-окупаційні війська продовжують демонструвати стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей та відверто ігнорують взяті на себе зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи”.

“Своїми діями вони (окупанти) підтверджують прагнення до подальшого загострення міжнародного збройного конфлікту та наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах”, – ідеться в заяві УС СЦКК.

Як інформувала “Новинарня“, протягом минулого тижня внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі загинули два військових ЗС України.

Читайте також:
ООС: за добу поранені троє воїнів, ліквідовано трьох окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна