ООС: за добу поранені троє воїнів, ліквідовано трьох окупантів

 

Три бійці ЗСУ поранені в ході бойових дій у суботу, 11 липня.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу Об’єднаних сил у неділю, 12 липня.

“За минулу добу троє українських воїнів отримали поранення. Їх оперативно доставлено до медичних закладів та надано невідкладну допомогу лікарів”, – зазначили у пресцентрі.

За даними штабу, 11 липня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) поблизу Водяного окупанти на світанку застосували міномети калібру 120 мм та 82 мм, а у вечірній час – ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.
У передмістях Мар’їнки та Авдіївки противник вів вогонь із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності ОТУ “Північ” (Луганський напрямок) на підступах до Новотошківського і Майорська агресор неодноразово обстрілював наших захисників з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Оріхового загарбники також використали СПГ, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

“Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували окупантів відмовитись від продовження агресивних дій. За підтвердженими даними розвідки, минулої доби наші захисники знищили трьох та поранили одного загарбника. Окрім того, за уточненими даними, 10 липня втрати противника додатково склали ще одного загиблого”, – сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби, станом на 7:00 12 липня, збройні формування Російської Федерації вже 7 разів порушили режим припинення вогню, зокрема із заборонених зразків озброєння, яке мало б бути відведеним від лінії розмежування сторін.
На Луганському напрямку противник застосував артилерійські системи калібру 152 мм на підступах до Новотошківського, а 120-мм міномети – поблизу Кримського. У  районі населеного пункту Хутір Вільний ворог використав гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
На Донецькому напрямку російські загарбники вели вогонь зі 120-мм мінометів по околицях Авдіївки. Захисників Опитного та Мар’їнки противник обстрілював зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
За наявною інформацією, втрат за поточну добу серед наших захисників немає.

Читайте також:
Під обстрілом на Донбасі загинув офіцер із Львівщини, майданівець Тарас Матвіїв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна