“Має змінитися покоління”: Резніков попередив, що реінтеграція ОРДЛО займе не менше 25 років

 

Безпечна реінтеграція окупованих нині районів Донецької та Луганської областей після їх звільнення триватиме не менше 25 років.

Таку думку висловив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в інтерв’ю сайту “Главком”.

“Україна має бути готова до того, що безпечна реінтеграція – це надовго. Саме безпечна – це моя червона лінія. Навіть якщо ми завтра проведемо вибори на тих територіях – а це значить, що вони будуть вільними від окупаційних військ і там не буде незаконних збройних формувань, майорітимуть українські прапори, – ця територія ще довго буде залишатися територією війни. Як з точки зору замінування, так і в ментальності людей”, – наголосив Резніков.

Він зауважив, що на окупованій території є не лише “ГРУшники”, а й молодь, яка ненавидить Україну і мріє про життя в Радянському Союзі, хоча ніколи там не жила й навіть не знає, що це таке.

“Тому безпечна реінтеграція займе мінімум років 25”, – вважає віцепрем’єр.

На його думку, має змінитися щонайменше одне покоління, щоб відновлений Україною контроль на територіях Донецької та Луганської областей привів також до “подолання руйнації розбрату в головах”.

“Бо там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вже в школу йдуть. Тому це надовго в будь-якому варіанті, і ми маємо до цього готуватися”, – підкреслив Резніков.

Читайте також:
Мінські угоди не відображають реалій, Заходу варто підтримати їх перегляд, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна