В Україні понад 300 лікарень опинилися на межі існування, – Степанов

 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вимагає від Національної служби здоров’я України пришвидшити процес укладання договорів з медичними закладами, які мають бути дофінансовані.

Про це він заявив у п’ятницю, 10 липня, повідомляє “Укрінформ”.

“Зараз я вимагаю від НСЗУ якомога швидше укласти ці договори, дане відповідне доручення, вже проведено декілька нарад для того, щоб якомога швидше наші лікарні отримали ці кошти, щоб припинилися будь-які звільнення наших медичних працівників”, – сказав Степанов.

Він зазначив, що внаслідок другого етапу медичної реформи деякі медзаклади отримали дефіцит коштів у порівнянні з 2019 роком.

За його словами, наразі в Україні 332 медичних заклади опинилися на межі існування, вони мають дефіцит державного фінансування понад 50%.

“Це і районні лікарні, і психіатричні, також ті, де лікують туберкульоз. Це близько 15 інфекційних лікарень, які потребують дофінансування. Це дитячі лікарні. Тобто, це така палітра всіх без винятку видів медзакладів”, – додав Степанов.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно очільник МОЗ Максим Степанов зазначив, що наслідком угоди з МВФ буде зміна системи фінансування медицини.

Читайте також:
В Україні з липня зміниться система фінансування лікарень

Через коронавірусні антирекорди МОЗ розгортає лікарні другої хвилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна