Степанов: Наслідком угоди з МВФ буде зміна системи фінансування медицини

 

Головними змінами медичної реформи в України стане перегляд фінансування охорони здоров’я.

Про це в четвер, 4 червня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у ефірі одного з телеканалів, передає УНІАН.

“Вважаю, що в нас не було ніякої реформи (охорони здоров’я, – “Н”). Був такий експеримент Супрун. Тому що в нас є чіткі ознаки реформи медицини, так як ми, всі українці, бачимо, як воно повинно бути – якісна доступна медицина”, – сказав Степанов.

Міністр пояснив, що в рамках меморандуму з МВФ буде змінена система фінансування медицини, адже запровадження реформи показало чимало фінансових проблем.

“Що стосується меморандуму з МВФ… Ідеться виключно про зміну фінансування, реформу фінансування охорони здоров’я. Я вважаю, що сам процес фінансування може відбуватися через Національну службу здоров’я так, як він відбувається зараз. Але за чіткими критеріями, за ознаками, які не можуть знищувати медицину”, – сказав Степанов.

Міністр також відповів, чи вимагає МВФ від України подовження реформування другої ланки вторинної допомоги і спеціалізованої меддопомоги.

“Я вважаю, що реформування медицини ми самі від себе вимагаємо. Медицина не може існувати в тому вигляді, в якому вона існує. В нас немає системи охорони здоров’я – залишилися радянські уламки, потім якісь нездійсненні мрії майбутнього, якісь експерименти”, – сказав Степанов.

Нагадаємо, нещодавно на Банковій відбулася акція за відставку очільника МОЗ Степанова.

Читайте також:
Співбесіда щодо керівника НСЗУ, який відповідатиме за 100 млрд грн, тривала декілька хвилин, – Стефанишина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна