Співбесіда щодо керівника НСЗУ, який відповідатиме за 100 млрд грн, тривала декілька хвилин, – Стефанишина

 

Народний депутат від “Голосу” Ольга Стефанишина заявила, що співбесіди щодо керівника Нацслужби здоров’я проводилися по декілька хвилин, адже міністр охорони здоров’я Максим Степанов вже вирішив, хто керуватиме цією службою.

Про це нардепка сказала у середу, 3 червня, під час виступу в парламенті, інформує “Еспресо”.

“Символом реформи охорони здоров’я є організація, яка називається Нацслужби здоров’я. Це та інституція, яка має майже весь бюджет системи охорони здоров’я цього року. Це майже 100 млрд грн. Я хочу, щоби всі розуміли – сьогодні нашу надію на якісну допомогу можуть вбити. І це робить міністр охорони здоров’я, пан Степанов”,  –  наголосила Стефанишина.

Вона зауважила, що була присутня на співбесідах на керівника НСЗУ і вони були короткими.

“По-перше, співбесіди проводилися по 10-15 хв. Ви собі уявляєте, співбесіда на керівника 100 млрд грн 10 хв? Міністр демонстративно не слухав доповідачів. Йому було нецікаво, що вони говорять. Бо він вже вирішив, хто керуватиме цією службою”, – вважає Стефанишина.

За її словами, коли вона намагалася транслювати ці співбесіди онлайн, то урядовець вигнав її з Міністерства охорони здоров’я.

“Він називає зривом співбесід те, що це хтось хоче транслювати для людей. Степанов не може займати цю посаду, – зауважила Стефанишина.

Конкурс на посаду очільника НСЗУ уряд оголосив 22 травня.

2 червня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що проведе співбесіди з кандидатами за один день. Згодом народна депутатка Ольга Стефанишина намагалася вести пряму трансляцію процедури цих співбесід, які в онлайн-режимі з МОЗ проводив урядовець.

Тоді Степанов заявив, що такі дії депутатки були “спробами зірвати конкурс”.

Читайте також:
Медреформа працює: як та за які гроші зараз лікують і виявляють COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна