Суд у Криму відхилив апеляційну скаргу затриманого українського десантника Добринського

 

Підконтрольний Кремлю “верховний суд” анексованого Криму 10 липня відхилив апеляційну скаргу на продовження арешту українського військового Євгена Добринського.

Про це повідомив адвокат Іслям Веліляєв у коментарі виданню “Крим.Реалії”.

“На судовому засіданні я наполягав на доводах, викладених в своїй апеляційній скарзі – просив змінити запобіжний захід щодо Добринського на інший, більш м’який. Мій підзахисний також підтримав мою апеляційну скаргу. Він пояснив суду, що у нього мама – інвалід першої групи, вона незряча, вона перебуває на його утриманні, і просив змінити запобіжний захід, щоб він мав можливість зв’язуватися з матір’ю”, – розповів адвокат.

За його словами, “доводи захисту були почуті, але не взяті до уваги”.

“Суддя Верховного суду Криму, повернувшись з дорадчої кімнати, залишив в силі рішення Київського районного суду Сімферополя від 26 червня, тим самим закріпив дане рішення. Це означає, що Добринському залишили запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 1 вересня 2020 року”, – сказав Веліляєв.

Адвокат розповів, що зміг поспілкуватися з українським військовим до і після суду.

“Почуває він себе добре, задовільно. Перебуває він у спецблоці під відеоспостереженням. У камері – двоє людей. Його сусід по камері теж громадянин України і з ним у нього ніяких проблем немає. Крім його близьких родичів (українського військового – ред.), з материкової частини України його долею ніхто не цікавиться”, – додав адвокат.

Як інформувала “Новинарня“, 30 травня поблизу Чонгара на межі з окупованим Кримом зник із посту (за однією з версій – був викрадений росіянами)  військовослужбовець 95 одшбр ДШВ ЗСУ Євген Добринський.
Його пост нібито був розташований за 1 км від адмінкордону. Повідомлялося, що на посту лишилися “сліди боротьби”.

2 червня російська ФСБ підтвердила затримання українського військовослужбовця Добринського. Його звинуватили в “незаконному перетині кордону”.

Того ж дня пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ заявила, що затримання солдата Євгена Добринського Росія використала у своїй пропаганді, поширивши неправдиву інформацію про інцидент.

Прикордонне управління ФСБ РФ в окупованому Криму поширило відео, на якому нібито показано затримання Добринського на мосту, а також його свідчення.
За цією версією, український солдат без зброї після пиятики в сусідньому селі Сиваш сам вийшов на міст, який мав би охороняти, напідпитку махав до російських прикордонників руками, казав – “я прийшов з миром”, мав у кишені марихуану.

У КДШВ ЗСУ стверджують, що повідомлення, яке поширили росіяни, має інформаційно-психологічний характер і спрямоване на дискредитацію Збройних сил України. Зокрема, фейковою назвали інформацію про те, що військовослужбовець був у стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин сам опинився на непідконтрольній території.

Командування ДШВ зазначило, що на відео полонений Добринський  виглядає пригніченим, промовляє заздалегідь підготовлений текст, “не виключено, що під дією спецпрепаратів”.

3 червня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя арештував Добринського до 1 липня.

Читайте також:
Як потрапив до Криму в полон: ФСБ оприлюднила відео із бійцем ДШВ ЗСУ Добринським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна