В окупованому Криму “суд” арештував військового ЗСУ Добринського

 

В анексованому Криму “Київський районний суд” Сімферополя заарештував військового Збройних сил України Євгена Добринського. Його звинувачують у ніби-то незаконному перетині кордону.

Як інформує ТАСС, армієць заарештований на місяць.

За версією ФСБ Росії, українського військового затримали ніби-то у стані алкогольного сп’яніння під час незаконного перетину кордону.

“Суд” постановив обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту Добринського терміном на 30 діб – до 1 липня”, – заявила “суддя” Валентина Каминіна.

Крім того, щодо військового відкрили кримінальну справу за статтею про незаконне перетинання державного кордону Росії (ч.1 ст.322 КК РФ). Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або примусові роботи, або позбавлення волі на термін до двох років.

Адвокат Добринського повідомив, що має намір подати апеляцію у встановлений законом термін.

Нагадаємо, 30 травня поблизу Чонгар на адміністративному кордоні з окупованою росіянами АР Кримом зник із посту (за однією з версій – був викрадений росіянами)  військовослужбовець 95 одшбр ДШВ ЗСУ Євген Добринський. Його пост нібито був розташований за 1 км від адмінмежі. Повідомлялося, що на посту лишилися “сліди боротьби”.

2 червня російська ФСБ підтвердила затримання українського військовослужбовця Добринського. Його звинуватили у “незаконному перетині кордону”.

Цього дня пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ заявила, що затримання солдата Євгена Добринського Росія використала в своїй пропаганді, поширивши неправдиву інформацію про інцидент.

У КДШВ стверджують, що повідомлення, яке поширила Федеральна служба безпеки РФ, має інформаційно-психологічний характер і спрямоване на дискредитацію Збройних сил України. Зокрема, фейковою назвали інформацію про те, що, нібито військовослужбовець був у стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин сам опинився на непідконтрольній території.

Командування ДШВ зазначило, що на відео полонений військовий виглядає пригніченим, промовляє заздалегідь підготовлений текст, “не виключено, що під дією спецпрепаратів”.

Як інформувала “Новинарня“, невдовзі після зникнення Добринського на Херсонщині знайшли труп іншого десантника з вогнепальним пораненням.

Читайте також:
США прокоментували затримання окупантами військового ЗСУ поблизу Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна