США прокоментували затримання окупантами військового ЗСУ поблизу Криму

 

Посольство США в Україні висловило стурбованість через затримання українського військовослужбовця російськими силовиками на адмінмежі з окупованим Кримом.

Про це в середу, 3 червня, інформує пресслужба посольства США в Україні.

“Ми стурбовані нещодавніми новинами про затримання українського військовослужбовця російськими силами на суверенній території України“, – йдеться в повідомленні.

У посольстві наголосили, що Росія повинна припинити незаконну окупацію Криму та агресію на Донбасі.

Нагадаємо, 30 травня поблизу Чонгар на адміністративному кордоні з окупованою росіянами АР Кримом зник із посту (за однією з версій – був викрадений росіянами)  військовослужбовець 95 одшбр ДШВ ЗСУ Євген Добринський. Його пост нібито був розташований за 1 км від адмінмежі. Повідомлялося, що на посту лишилися “сліди боротьби”.

2 червня російська ФСБ підтвердила затримання українського військовослужбовця Добринського. Його звинуватили у “незаконному перетині кордону”.

Цього дня пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ заявила, що затримання солдата Євгена Добринського Росія використала в своїй пропаганді, поширивши неправдиву інформацію про інцидент.

У КДШВ стверджують, що повідомлення, яке поширила Федеральна служба безпеки РФ, має інформаційно-психологічний характер і спрямоване на дискредитацію Збройних сил України. Зокрема, фейковою назвали інформацію про те, що, нібито військовослужбовець був у стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин сам опинився на непідконтрольній території.

Командування ДШВ зазначили, що на відео полонений військовий виглядає пригніченим, промовляє заздалегідь підготовлений текст, “не виключено, що під дією спецпрепаратів”.

Як інформувала “Новинарня“, невдовзі після зникнення Добринського на Херсонщині знайшли труп іншого десантника з вогнепальним пораненням.

Читайте також:
Як потрапив до Криму в полон: ФСБ оприлюднила відео із бійцем ДШВ ЗСУ Добринським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна