На Львівщині суд амністував комбата, через халатність якого загинув військовий

 

На Львівщині Яворівський районний суд визнав командира першого механізованого батальйону військової частини А0998 (24 бригада) винним у халатності, що призвела до смерті військового.

Як передає Zaxid.net у четвер, 9 липня, йому призначили п’ять років тюрми, але звільнили від покарання, згідно зі законом “Про амністію”.

Як вказано у вироку суду, у серпні 2016 року Сергій М. був призначений керівником стрільб, які проводились на полігоні у Яворівському районі.

Йому доповіли про затримки та несправності озброєння при виконанні вправ стрільби з ПКТ (кулемет Калашникова). Після закінчення стрільб він не оглянув кулемет Калашникова ПКТ, не переконався у відсутності боєприпасів та допустив зберігання зарядженої зброї на території польового парку.

Наступного дня під час чищення цієї зброї військовий отримав смертельне вогнепальне поранення.

Під час судового засідання Сергій М. визнав свою провину у службовій недбалості та подав заяву щодо застосування до нього закону “Про амністію”.

Суддя Наталія Кондратьєва призначила військовому покарання у вигляді п’яти років тюрми, але звільнила від відбування покарання на підставі закону “Про амністію”.

Читайте також:
На Одещині за збут боєприпасів і вибухівки затримали військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна