На Одещині за збут боєприпасів і вибухівки затримали військового

 

В Одеській області поліцейські затримали військовослужбовця, який викрадав і збував боєприпаси та вибухові речовини.

Про це у вівторок, 7 липня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

” (…) задокументовано факт збуту військовослужбовцем арсеналу боєприпасів, вибухових речовин та іншого військового майна (ч. 1 ст. 263 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, за одинадцять гранат Ф-1, 12 бронежилетів, 12 касок, 12 гранат РГД-5, дві димові шашки та 4 кг 900 гр тротилу, які попередньо було викрадено та вивезено з військової частини, зловмисник планував отримати 110 тисяч гривень.

Після отримання частини грошей у сумі 28,5 тисяч гривень, військовослужбовця затримали правоохоронці.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого та в транспортному засобі виявили і вилучили 12 бронежилетів і касок, три гранати Ф-1. Інші вибухові речовини знайшли в завчасно облаштованому місці – “схроні”.

Також 2 липня правоохоронці задокументували факт збуту цим же військовослужбовцем двох гранат Ф-1 та РГД-5, бронежилету та каски за 5 тисяч гривень.

Наразі досліджуються обставини вчинення злочину та умови, за яких затриманий викрав та вивіз із військової частини військове майно.

Йому готують повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
ДБР почало розслідування через крадіжку під час поліцейського обшуку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна