Справа Ноздровської: суд продовжив арешт Россошанського, підозрюваного в убивстві

 

Шевченківський райсуд Києва продовжив утримання під вартою на 60 діб Юрія Россошанського, підозрюваного у вбивстві громадської активістки Ірини Ноздровської.

Як повідомляє видання ZMINA, в такий спосіб на засіданні 9 липня суд задовольнив клопотання обвинувачення.

Захист Россошанського зі свого боку клопотав про пом’якшення запобіжного заходу, апелюючи до того, що він найстарша людина, утримувана в Київському СІЗО.

Крім того, суд продовжив дослідження доказів – відеозаписів свідчень Россошанського, однак був змушений перерватися, оскільки адвокат обвинуваченого повинен був іти на інше засідання.

Продовження розгляду по суті справи Ноздровської заплановано на 15 липня.

На одному з попередніх засідань Юрій Россошанський заявив, що його змусили зізнатись у вбивстві й обмовити себе. Цього разу присутні на засіданні батьки Ірини Ноздровської зробили заяву для преси про те, що вважають Россошанського винним, але вбивство, на їхню думку, вчинила група осіб.

Як інформувала “Новинарня“, тіло вбитої юристки Ірини Ноздровської знайшли в річці біля її рідного села Демидів на Київщині 1 січня 2018 року. 8 січня правоохоронці повідомили про затримання підозрюваного у вбивстві – Юрія Россошанського, батька Дмитра Россошанського, якого в травні 2017 року засудили до семи років позбавлення волі за скоєння ДТП, у якому загинула сестра Ноздровської. Юрист Ноздровська “вела” справу своєї сестри в суді.

27 грудня Апеляційний суд Київської області відправив справу до суду першої інстанції для нового розгляду і продовжив Дмитру Россошанському арешт на 60 діб. Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”, вітаючи рішення суду, який не погодився амністувати винуватця ДТП.

Після вбивства Ірини в Києві відбулися масові акції протесту проти бездіяльності поліції.

9 січня 2018 року Вишгородський районний суд Київської області арештував Юрія Россошанського за підозрою у вбивстві. Правоохоронці заявили, що на ньому знайшли сліди ДНК Ноздровської.

Юрій Россошанський визнав підозру і запевнив, що на нього не тиснули.

У липні 2018 року стало відомо, що прокуратура змінила раніше повідомлену підозру Россошанському. Йому інкримінують не ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), а ч. 2 п. 4 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю).

Читайте також:
Справу підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ноздровської передали в Ірпінський суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна