Лісові пожежі на Луганщині: вогнеборці гасять осередки біля трьох сіл

 

Станом на ранок середи, 8 липня, триває гасіння трьох осередків лісових пожеж на Луганщині.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

“Станом на 7:00 на території Новоайдарського району спостерігають окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове (квартали 136, 15, 16, 17, 20, 24), с. Капітанове (квартали 74, 84, 80, 78) та с. Воронове (квартали 24, 25, 26, 31, 32, 33). Площа пожежі встановлюється”, – йдеться у повідомленні.

Рятувальники евакуювали з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу “Вовче озеро” 30 людей (із них 13 дітей) та 30 – відселили.

Унаслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”. Інформація уточнюється.

Під час гасіння пожежі виявили тіла трьох загиблих осіб, дев’ятеро осіб (з них двоє дітей) госпіталізовані. По медичну допомогу до лікарні зверталися 42 особи.

До гасіння залучено 1 125 чоловік та 201 одиниця техніки, з них від ДСНС – 638 людей особового складу та 140 одиниць техніки, в тому числі два літаки Ан-32П.

На місці пожежі розгорнули оперативний штаб, пункт життєзабезпечення та працює оперативна група ДСНС.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 7 липня поблизу Сєвєродонецька у Новоайдарському районі Луганської області загорівся ліс, протягом дня площа пожежі сягнула 85 гектарів і перекинулася на два сусідні селища – Осколонівку та Смолянинове.
Вогонь знищив понад сотню будинків.
За даними ДСНС, внаслідок пожеж щонаймеше п’ятеро людей загинули, ще дев’ять – госпіталізовані.

Читайте також:
До гасіння пожеж на Луганщині залучили армію й Нацгвардію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна