10 липня в Києві читатимуть “Поезію з війни”

 

Національний музей Революції Гідності вже другий рік поспіль організовує читання “Поезія з війни”. Цьогоріч вони відбудуться в Києві у п’ятницю, 10 липня, у виставковому просторі просто неба “М³: Майдан. Меморіал. Музей” (у “Кубі”).

Адреса: алея Героїв Небесної Сотні, 3–5 (верхній вихід ст. метро “Хрещатик”)
Час: 10 липня, 19:00

У центрі столиці, на місці будівництва Музею Майдану, читатимуть свої вірші ті, хто бував і буває на передовій. Хтось із них воював, хтось зупиняв кровотечі, хтось споряджав бійців, хтось – сповіщав і висвітлював. А головне, всі вони змогли вдихнути масиви своїх переживань у творчість:

• Олена Герасим’юк, письменниця, авторка книжок “Глухота”, “Розстрільний Календар”, “Тюремна Пісня”, громадська активістка, доброволець медичного батальйону “Госпітальєри” УДА;
Ія Ківа, поетка, перекладачка, журналістка, членкиня Pen Ukraine, переселенка з Донбасу;
Андрій Кириченко, майор ЗСУ, учасник війни на сході, поет, член НСПУ, автор поетичної збірки “От така війна”;
Назар Розлуцький, поет, учасник російсько-української війни, автор книги “Нотатник мобілізованого”.

“У всіх війнах поперед війська йдуть поети і музиканти. Іноді трапляється так, що воїни є одночасно й поетами. Історії різні – часом поети йдуть у військо, а трапляється, що військові вперше в житті беруться за ручку (чи то пак, клавіатуру смартфону), щоб вилити пережите у поетичних рядках.
Яка вона, поезія сучасної війни? Приходьте, і дізнаєтеся!” – закликають у пресслужбі Музею Революції Гідності.

Модерує поетичний вечір Северин Наливайко – працівник Національного музею Революції Гідності, журналіст.

Вхід вільний. Але необхідно обов’язково зареєструватися на сторінці заходу в фейсбуці, щоб організатори могли безпечно й комфортно розмістити відвідувачів.

Плануючи візит на “Поезію з війни”, пам’ятайте, що слід дотримуватися правил, які допоможуть зберегти наше з вами здоров’я:

  • Необхідно вдягнути захисну маску, що закриває ніс і рот.
  • Дотримуватися дистанції у 1,5 метри.
  • Перед відвідуванням простору пройти температурний скринінг. Особам, в яких виявлено температуру тіла понад 37,2°С або ознаки респіраторних захворювань, відвідування заборонено.

Читайте також:
На місцях крові: в пам’ять про Героїв Небесної сотні висадили іриси особливого сорту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна