МОЗ планує пілотне відкриття дитячого табору в найменш “хворій” на COVID-19 області України

 

Міністерство охорони здоров’я планує в тестовому режимі дозволити відкриття одного дитячого табору на Херсонщині.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24“.

“Дитячі табори заборонені в постанові про адаптивний карантин до 31 липня. Причини в тому, що під час організованого відпочинку дітей часто відбуваються не тільки спалахи крапельної інфекції, але й достатня кількість гострих кишкових інфекцій”, – зауважив головний санлікар.

Він додав, що на початку липня в Кирилівці стався спалах кишкової інфекції на базі, яка відкрилася без дозвільних документів.

Тому, за словами Ляшка, МОЗ ставиться до відкриття дитячих оздоровчих таборів “з обережністю”.

“Зараз прописали норми, зустрілися з певними Асоціаціями… Думаю, в Херсонській області, одній з перших, зробимо «пілот», спробуємо відкрити зміну відпочинку – не більше 14 днів, для дітей з області“, – сказав заступник міністра.

Херсонська область – найменш інфікована в Україні: скажімо, станом на ранок 6 липня на всю Херсонщину було зафіксовано лише 11 “активних” заражених коронавірусом, причому впродовж доби цей показник не змінився. Загалом з початку пандемії на Херсонщині виявили 196 випадків зараження: 182 людини одужало, троє – померли.

Менше заражень за весь час зафіксовано лише в Луганській області, проте активних хворих там наразі “аж” 20.

Станом на 5 липня в Херсонській обласній інфекційній лікарні лікувалося тільки 6 людей (загалом лікарня може прийняти 141 пацієнта), а всього по області відсоток ліжок хворими на гостру респіраторну хворобу COVID-19 становив 1,39%.

Водночас курорти Херсонщини цього літа особливо популярні серед українців, адже через обмежені пандемією можливості для виїзду за кордон більшість любителів морського відпочинку “переорієнтувалася” на вітчизняне узбережжя.

Станом на початок липня в результаті перевірок на предмет дотримання протиепідемічних заходів було встановлено, наприклад, що на Арабатській Стрілці найпоширенішими порушеннями в закладах громадського харчування і торгівлі є недотримання маскового режиму, нестача запасу масок та антисептиків, а в деяких підприємців також не було журналу запису температурних показників персоналу.

Водночас у готелях, за словами речниці Держпродспоживслужби в Херсонській області Гаяне Оганесян, грубих порушень зафіксовано не було.

Читайте також:
Послаблення карантину: із 10 червня самі регіони вирішуватимуть, чи відкривати бази відпочинку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.