МЗС України сподівається, що головування Швеції в ОБСЄ 2021 року сприятиме звільненню Криму

 

Мілітаризація Росією Кримського півострова становить серйозну небезпеку для Європи – на цьому наголосила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, яка 3 липня зустрілася з послом Королівства Швеція в Україні Тобіасом Тибергом.

Джапарова висловила сподівання, що головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році “посилить міжнародну взаємодію для звільнення Криму”, інформує пресслужба МЗС.

Співрозмовники також обговорили мілітаризацію Росією Кримського півострова, яка становить серйозну небезпеку для Європи.

Посол Швеції засудив Росію за проведення так званого “голосування” щодо поправок до Конституції РФ на тимчасово окупованій території України. Він наголосив, що Швеція засуджує використання Росією окупованих територій для внутрішньоросійських процесів.

Також Тобіас Тиберг “відзначив зусилля української влади у здійсненні системних реформ та підтвердив наміри Стокгольма продовжувати взаємодію у сфері гендерної рівності, децентралізації та підтримки розбудови можливостей надання адміністративних послуг”.

Читайте також:
ЄС не визнає референдум в Криму щодо поправок до конституції РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна