ЄС не визнає референдум в Криму щодо поправок до конституції РФ

 

Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму Росією і проведення РФ на території півострова референдуму про внесення поправок до російської Конституцію.

Про це заявив у Брюсселі в середу, 1 липня, представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Пітер Стано, інформує “Інтерфакс-Україна”.

“ЄС не визнає незаконної анексії Кримського півострова Росією, що є порушенням міжнародного права. Тому ЄС не визнає проведення голосування Росією на території півострова, який є частиною України”, – заявив він.

Стано також констатував, що “аналогічним чином власники російських паспортів, виданих у районах, які наразі не перебувають під контролем українського уряду, всупереч Мінським угодам, не повинні брати участь у виборах, організованих Російською Федерацією”.

“Європейський Союз залишається незмінним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України”, – наголосив він.

Читайте також:
У Росії оголосили перші результати голосування за поправки до конституції

Як інформувала “Новинарня“, в Росії і анексованому нею Криму з 25 червня по 1 липня відбулося голосування щодо поправок до Конституції Росії.

Одна з поправок торкнеться обнулення президентських термінів, що дозволить російському президенту Володимиру Путіну брати участь у виборах ще двічі та залишатися при владі до 2036 року.
Закон про внесення в Конституцію Росії декількох десятків поправок уже схвалений Держдумою і Радою Федерації, підписаний Путіним і схвалений Конституційним судом Росії.

В анексованому Севастополі пообіцяли розіграш призів серед учасників голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації.

Читайте також:
Поправку до конституції РФ вносять, аби не повернути Крим Україні, – російський політик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна