Єврокомісія дозволила продаж першого препарату для лікування COVID-19

Ліки таблетки пігулки

 

Європейська комісія надала умовний дозвіл на продаж лікарського засобу “Ремдесивір”, зробивши його першим лікарським засобом, дозволеним на рівні ЄС для лікування COVID-19.

Відповідну заява опублікована на сайті Єврокомісії, передає у п’ятницю, 3 липня, “Європейська правда”.

Дозвіл видано відповідно до прискореної процедури після рекомендації Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) з подальшим схваленням державами-членами.

“Захист громадського здоров’я є ключовим пріоритетом Комісії, і тому дані про “Ремдесивір” були оцінені у виключно короткі терміни за допомогою процедури швидкої перевірки, підходу, який використовується ЕMA під час надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я для оцінки даних по мірі їх надходження”, – йдеться в заяві.

Це дозволило швидко отримати дозвіл на тлі коронавірусної кризи протягом одного тижня після рекомендації EMA, в порівнянні зі звичайними 67 днями.

Зараз “Ремдесивір” отримав дозвіл на умовний маркетинг, один із регулюючих механізмів ЄС, створений для полегшення раннього доступу до ліків, які задовольняють відсутні медичні потреби, в тому числі для невідкладних ситуацій у відповідь на загрози громадській охороні здоров’я, такі як сьогоднішня пандемія.

Дослідження показали, що пацієнти, які отримували “Ремдесивір”, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо.

Нагадаємо, раніше агентство ЄС рекомендувало перший препарат для лікування від коронавірусу.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про використання експериментальних препаратів для лікування COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна