Обшуки ДБР у частинах ППО підірвали боєготовність протиповітряної оборони України, – міністр Таран

 

Неузгодженість дій правоохоронців та військової контррозвідки призвели до підриву бойової готовності частин Протиповітряної оборони України, і оцінку їм мають дати правоохоронні органи.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран під час “години запитань до уряду” у Верховній Раді в п’ятницю, 3 липня, коментуючи обшуки у військових частинах.

“На теперішній час та інформація, яку я маю, дозволяє мені зробити такі висновки: неузгодженість дій співробітників військової контррозвідки й інших зацікавлених структур призвели до, по-перше, підриву бойової готовності частин протиповітряної оборони, по-друге — створення можливості витоку інформації, яка належить до грифованої. Оцінку, мені здається, мають надати відповідні правоохоронні органи, а не Міністерство оборони”, – заявив міністр Таран.

Як повідомляла “Новинарня“, 1 липня слідчі ДБР прийшли з обшуками у три зенітні ракетні бригади ППО ПС ЗСУ та вилучили обладнання, яке забезпечує систему протиповітряної оборони країни. Обшуки відбулися в одній із військових частин у Хмельницькому (А2860) та в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836).
Під час слідчих дій було вилучено сім НВЧ-приладів (клістрони). Наразі їх уже повернули військовим.
Надвисокочастотні прилади (НВЧ, або клістрони) є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.
Командування Повітряних сил розцінило дії ДБР як “черговий удар по системі протиповітряної оборони України”.

Читайте також:
Під час навчань “Кавказ-2020” Росія може вдаватися до провокацій, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна