ЗСУ в 2020 році візьмуть участь у 15 міжнародних навчаннях

 

На території України в 2020 році заплановано проведення шести багатонаціональних навчань, з яких одне навчання скасовано. Поза межами України запланована участь підрозділів ЗС України в 17 багатонаціональних навчаннях, з яких сім скасували організатори.
Відтак, підрозділи ЗСУ сумарно візьмуть участь в 15 міжнародних навчаннях в Україні та за її межами.

Таку інформацію повідомили в пресцентрі Генерального штабу Збройних сил, передає “Армія.Інформ”.

Через поширення коронавірусу ухвалено рішення також змінити формат проведення українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ “Сі Бриз – 2020”.

Серед змін:

  • загальний термін проведення навчання скорочений до 7 діб,
  • до участі в навчанні залучатимуть тільки кораблі та літаки, які становитимуть морський та авіаційний компоненти сил навчання,
  • участь підрозділів сухопутного компоненту, водолазного компоненту та розгортання міжнародного штабу навчання в Одесі скасовано.

Проведення інших запланованих багатонаціональних навчань планується без зміни їх формату.

Поза межами України Україна візьме участь у таких навчаннях:

Як інформувала “Новинарня“, у зв’язку з пандемією COVID-19 представники Збройних сил України братимуть участь у багатонаціональних військових навчаннях Північноатлантичного Альянсу CWIX-2020 дистанційно.

Читайте також:
Через коронавірус “Сі бриз-2020” буде безконтактним. Зате з додатковою групою кораблів НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна