Ексміністру екології Злочевському повідомили про підозру в організації надання хабара НАБУ та САП

 

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили колишньому міністру екології Миколі Злочевському про підозру у наданні хабара керівництву антикорупційних органів.

Про це в середу, 1 липня, повідомили в пресслужбі НАБУ.

“1 липня детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили колишньому міністру екології та природних ресурсів часів президента Януковича про підозру в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів задля закриття кримінального провадження стосовно нього”, – йдеться в повідомленні НАБУ.

Дії Злочевського кваліфікували за ч. 3 ст. 27, ч.4 ст. 369 (хабар) ККУ.

Зазначається, що підозру ексміністру надіслали поштою за місцем реєстрації, до житлово-експлуатаційної організації за останнім відомим місцем проживання та засобами телефонного зв’язку, оскільки місцезнаходження експосадовця на даний час не встановлене.

Як інформувала “Новинарня“, детективи НАБУ 12 червня задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабара у розмірі 6 млн доларів керівнику САП Назару Холодницькому та керівництву НАБУ за закриття справи проти нього.

13 червня очільники НАБУ та САП повідомили, що хабар їм пропонували за закриття справи, пов’язаної з ексміністром екології Миколою Злочевським. Вона стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданий на підконтрольний Сергієві Курченку “Реал-Банк”.

У цій справі затримали трьох осіб, серед яких перший заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві та двоє довірених осіб Злочевського.

Микола Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року після того, як набув статусу підозрюваного у незаконному збагаченні. У січні 2015 року Генеральна прокуратура України оголосила його у розшук.
Восени 2016 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук ексміністра.
Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

Читайте також:
У Києві ДБР затримало прокурора на хабарі у $100 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна