У Києві ДБР затримало прокурора на хабарі у $100 тисяч

 

У Києві правоохоронці затримали прокурора однієї із Київських місцевих прокуратур під час заволодіння 100 тисяч доларів шляхом обману.

Про це у четвер, 4 червня, повідомила пресслужба ДБР.

Будучи прокурором у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості членів правління одного з банків, чоловік отримав від представника фінустанови 100 000 доларів США.

За це прокурор нібито мав ухвалити рішення про закриття кримінального провадження, а також обіцяв в майбутньому “бути дахом” для цього банку.

Слідчі ДБР затримали прокурора у приміщенні банку, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зараз тривають першочергові слідчі дії, вирішують питання щодо повідомлення прокурору про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини (ч. 2  ст. 15 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України), прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Києві посадовця з Міносвіти затримали на хабарі у ₴300 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна