В тимчасово окупований Крим зібралася делегація євродепутатів від Франції

 

Делегація французьких депутатів Європарламенту відвідає Крим з триденним візитом.

Про це в коментарі російським ЗМІ повідомив глава комітету кримського “парламенту” з народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель, передає “Європейська правда”.

“Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим з 30 червня по 2 липня. Всі вони є депутатами Європарламенту від Франції”, – сказав Гемпель.

За його словами, очолить делегацію депутат Європарламенту, член комітету у закордонних справах, президент Асоціації “Франко-російський діалог” Тьєррі Маріані.

“У рамках візиту члени делегації в якості експертів відвідають виборчі дільниці в Ялті та Сімферополі і оцінять процес голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації”, – додав Гемпель.

В Україні прокуратура порушила кримінальне провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму Маріані та іншими французькими парламентаріями в 2016 році.

У МЗС України зазначають, що поїздки зарубіжних політиків до Криму не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство опублікувало в липні 2016 року звернення, в якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до Криму.

Читайте також:
Україна направила РФ ноту протесту через паради в окупованому Криму та на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна