Україна направила РФ ноту протесту через паради в окупованому Криму та на Донбасі

 

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту до МЗС Росії через проведення 24 червня в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу “військового параду”, що порушує законодавство України.

Про це увечері в середу, 24 червня, повідомило Міністерство закордонних справ України.

В українському відомстві дії Росії назвали провокацією.

“Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегулювати проблемні питання, спричинені збройною агресією з боку РФ та окупацією нею частини суверенної території України”, — йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що Росія порушили Мінські угоди щодо відведення танків, артилерійських гармат та мінометів, використовуючи військову техніку на параді на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Крім того, проведення парадів у Криму українське МЗС розцінює як продовження політики мілітаризації півострова.

“Особливо цинічно виглядає залучення російською окупаційною адміністрацією у мілітаристських цілях неповнолітніх дітей”, — зазначили у дипустанові.

У МЗС закликали РФ припинити порушення державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також вивести усі свої збройні формування, військову техніку та найманців.

Як інформувала “Новинарня“, “ДНР” і “ЛНР” провели військові паради на тлі коронавірусу.

Читайте також:
“Побєдобєсіє” з коронавірусом: як у Москві відзначили відкладене 75-річчя Перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна