“ДНР” і “ЛНР” провели військові паради на тлі коронавірусу. ФОТО

 

У тимчасово окупованих Донецьку та Луганську незаконні збройні формування провели військові паради під час епідемії коронавірусної хвороби.

Окупанти перенесли парад за прикладом Російської Федерації з 9 травня на 24 червня.

У параді в центрі Луганська було задіяно більше двох тисяч представників незаконних збройних формувань, понад 100 одиниць військової техніки, з них 16 одиниць – техніка часів Другої світової війни.

Сепаратистські інформресурси зазначають, що серед сучасних одиниць озброєння були танки Т-64, Т-72, бойові машини піхоти БМП-2, бронетранспортери БТР-80, 152-мм самохідні артилерійські установки “Гвоздика”, 152-мм гаубиці 2А65 “Мста- Б”, 122-мм гаубиці Д-30, реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град” і зенітні ракетні комплекси 9К35 “Стріла-10”.

У Донецьку окупанти теж провели військовий парад.

Частина озброєння була часів Другої світової війни. Проїхала також військова техніка, яку “ДНР” використовує в боях проти української армії. Зокрема, це танки, артилерійські системи, і ракетні пускові установки.

Багато зразків озброєння підпадають під заборону ОБСЄ і знаходяться в центрі міста, порушуючи Мінські угоди. Про це спостерігачі місії повідомляли під час парадів і в попередні роки.

При цьому кількість хворих в ОРДО, як і раніше, росте: вчора “ДНР” підтвердила 26 нових випадків захворювання за добу. Всього на лікуванні залишається 676 осіб.

“ЛНР” на даний момент всього підтверджує 474 випадків COVID-19. При цьому підкреслюється, що 421 осіб вже одужали.

Читайте також:
Бойовики хочуть використати парад у Луганську для прикриття передислокації техніки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна