Українські дипломати закликали відреагувати на незаконний візит французької делегації до Криму

 

Заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова звернулася до Франції через візит французьких депутатів до анексованого Росією Криму.

“Джапарова звернулася з проханням офіційно відреагувати на незаконний візит делегації французьких депутатів Європарламенту на чолі з Тьєррі Маріані до Криму (30 червня-2 липня)”, – повідомили в МЗС.

У свою чергу представник України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький закликав керівництво Європарламенту засудити незаконний візит французьких депутатів до Криму.
Лист відповідного змісту він надіслав на ім’я президента ЄП Давида Сассолі й голови комітету ЄП із закордонних справ Давида Маккаллістера, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в місії України при ЄС.

У листі Точицький зазначив, що організація цього візиту є “черговою марною спробою Росії легітимізувати свої протиправні дії на території України, зокрема проведення незаконного “голосування” про внесення змін до Конституції РФ”.

“Крім того, візит окремих французьких депутатів не тільки порушує українське законодавство, а й суперечить офіційній позиції Євросоюзу про беззастережну підтримку територіальної цілісності України”, – зазначили в місії України при ЄС.

“З 2014 року Європейський парламент у численних резолюціях неодноразово наголошував на непохитній підтримці суверенітету й територіальної цілісності України. Невизнання спроби анексії Криму, ситуація у сфері прав людини та мілітаризація півострова постійно стоять на його порядку денному. Тому я переконаний, що Європарламент не має бути частиною гібридних спроб Росії легітимізувати спробу анексії Криму і варварську політику проти незалежних країн”, – зауважив Точицький.

Як відомо, правий французький політик Тьєррі Маріані вже не вперше приїздить до Криму після 2014 року та демонстративно підтримує російську окупацію півострова.
Маріані – колишній міністр транспорту, колишній член парламенту та ексчлен партії “Республіканці”. У 2019 році обраний до Європарламенту від партії “Національне об’єднання” (колишній “Національний фронт”).

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен під час зустрічі з Еміне Джепаровою підтвердив незмінну позицію офіційного Парижа щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також:
Французький депутат вилаяв українського журналіста за “огидне” запитання про візит в окупований Крим. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна