Більшість українців вважає справедливими справи проти Порошенка, – опитування КМІС

 

Більшість українців вважають розслідування кримінальних проваджень проти п’ятого президента Петра Порошенка справедливим “покаранням за порушення закону”.

Про це свідчать результати опитування КМІС, проведеного з 20 по 23 червня.

Учасникам дослідження поставили запитання, чим, на їхню думку, є розслідування кримінальних проваджень проти Порошенка: покаранням за порушення ним закону і боротьбою за справедливість чи політичним переслідуванням колишнього президента чинною владою?

Варіант “покарання за порушення закону і боротьба за справедливість” обрали 51% опитаних.

30% респондентів відповіли, що вважають справи проти Порошенка політичним переслідуванням. Ще 19% сказали, що їм важко відповісти на це питання.

Опитування проводилося з 20 по 23 червня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України.  До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

В ході опитування проведено 2000 інтерв’ю. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% — для показників близьких до 25%, 1,4% — для показників близьких до 10%.

Читайте також:
Суд відклав розгляд клопотання про запобіжний захід Порошенку

Добкін заявляє, що це він ініціював справу проти Порошенка за отримання томосу ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна