У міністра оборони Сербії, який повернувся з параду в Москві, виявили коронавірус

 

У міністра оборони Сербії Александра Вуліна, який 24 червня був у складі сербської делегації на параді в Москві, діагностували коронавірусну інфекцію.

Вулін пройшов тестування на коронавірус після того, як один із державних секретарів міністерства був госпіталізований із COVID-19, повідомляє телерадіокомпанія РТС.

Як стверджують у відомстві, очільник міноборони почувається добре й не має жодних симптомів зараження, тому перебуває вдома на самоізоляції. При цьому Вулін продовжує виконувати обов’язки міністра віддалено.

“Міністр оборони Александр Вулін вкотре закликає всіх громадян дотримуватися заходів, вжитих республіканським кризовим штабом і урядом Сербії для запобігання поширенню і подолання COVID-19 “, – йдеться в повідомленні міністерства.

Як писала “Новинарня“, 24 червня на Красній площі в Москві відбувся масштабний парад, присвячений “75-й річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні”. Незважаючи на складну ситуацію з коронавірусом у Росії, під час урочистостей фактично ніхто не дотримувався протиепідемічних заходів.

Серед нечисленних іноземних делегацій російську столицю відвідала й делегація Сербії на чолі з президентом Александром Вучичем, який розмовляв з президентом РФ Володимиром Путіним російською мовою й називав його “дорогим другом”.

Читайте також:
“Побєдобєсіє” з коронавірусом: як у Москві відзначили відкладене 75-річчя Перемоги

Тим часом сербські ЗМІ повідомляють, що коронавірус виявили також у голови Національної скупщини (парламенту) Сербії Майї Гойкович.

На відміну від міністра оборони, спікерку госпіталізовано з пневмонією. Попри це, як стверджують у її офісі, Гойкович почувається добре, їй надають усю необхідну допомогу.

За даними інфографіки Університету Джонса Гопкінса, станом на 27 червня в Сербії зафіксовано 13 792 випадки зараження коронавірусом з початку пандемії, 267 людей померло.

У Росії станом на цю саму дату повідомляється про 627 646 інфікованих, з них 393 352 людини одужали і 8 969 – померли.

Читайте також:
Коронавірус: у 30 країнах Європи після послаблення карантину – сплеск захворюваності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна