Київ усе ближчий до повернення жорсткого карантину, – Кличко

 

Влада Києва розглядає можливе повернення до суворих епідеміологічних обмежень через збільшення кількості нових випадків COVID-19.

Про це в п’ятницю, 26 червня, заявив на брифінгу міський голова столиці Віталій Кличко, передає “Укрінформ”.

“Вірус не відступив, і якщо кількість хворих зростатиме, а кількість вільних ліжок в опорних лікарнях найближчими днями суттєво зменшиться, ми будемо вимушені повернутися до суворих обмежень. Зокрема, і в роботі громадського транспорту. Підкреслю – ми все ближче до такого рішення“, – сказав Кличко.

За його словами, після послаблення обмежень епідеміологічна ситуація в столиці погіршилася.

“Обмеження були послаблені, адже ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, людям треба заробляти, потрібно піднімати економіку. Але, на жаль, багато мешканців столиці почали нехтувати елементарними правилами безпеки. Люди не одягають маски у громадському транспорті та в публічних місцях, де найвищий ризик заразитися, та не дотримуються дистанції, збираються великими компаніями”, – сказав Кличко.

За словами мера, за минулу добу виявили захворювання на коронавірус у 115 людей (за даними системи моніторингу РНБО – 113). Захворіли, зокрема, дев’ять медиків. Госпіталізовані 25 пацієнтів.

“Один випадок – летальний. Усього від коронавірусу померли 102 мешканці Києва”, – розповів мер.

Одужали за добу 17 людей.

За його даними, на сьогодні в столиці 4724 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Подолали коронавірус 1490 мешканців Києва.

“Хочу зауважити, що збільшується кількість дітей, які хворіють на коронавірус. Тільки цього місяця в Києві захворіли 139 дітей. Усього за період пандемії – 377. У стаціонарах лікарень сьогодні перебувають 16 дітей”, – підкреслив мер, додавши, що найменшому з інфікованих мешканців столиці на момент виявлення хвороби було усього 10 днів.

Як інформувала “Новинарня“, на ранок п’ятниці, 26 червня, в Україні підтверджено 41 117 випадків COVID-19, з них 1086 – летальні, одужали 18 299 пацієнтів. За добу зареєстровано 1109 нових випадків.

Раніше у МОЗ заявляли, що більш жорсткий карантин можуть ввести у трьох областях.

Читайте також:
Польща передала 134 тонни захисних засобів українським лікарям, які борються з COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна