Польща передала 134 тонни захисних засобів українським лікарям, які борються з COVID-19

 

Польща передала Україні 134 тонни захисних матеріалів для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

У четвер, 25 червня, посол Бартош Ціхоцький офіційно передав гуманітарний вантаж українській стороні у відділенні Київської міської митниці ДФС, повідомляє посольство Республіки Польща в Україні.

Вантаж, який доставили до Києва 12 фур польської Державної пожежної служби, складається із 40 тисяч захисних масок, 50 тисяч одноразових рукавичок, близько 19 тисяч захисних екранів для обличчя різних типів, 1 тисячі захисних костюмів, майже 130 тисяч літрів дезінфікуючих засобів тощо.

Фото: ФБ Посольство Республіки Польща у Києві

Допомога призначена для українських медичних закладів, які борються з COVID-19.

Придбали ці товари для гуманітарної допомоги Україні низка польських концернів та міністерство здоров’я Польщі.

Як повідомляє представництво Євросоюзу в Україні, Польща запропонувала нашій державі допомогу захисними матеріалами через Механізм цивільного захисту ЄС.

Фото: Укрінформ

Напередодні заступник міністра закордонних справ РП Павел Яблонський на церемонії відправки гуманітарного вантажу в Україну та Молдову зазначив, що допомога надається “найближчим друзям Польщі, з якими Польща тісно співпрацює у рамках проєкту Східне партнерство”.

“Одним із наших абсолютних пріоритетів у закордонній політиці є те, щоб країни Центральної і Східної Європи разом співпрацювали в рамках ЄС”, – наголосив Яблонський.

Читайте також:
ЄС готовий виділити Україні 1 млрд євро проти коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна