Допомога від “друзів Порошенка”: ЄС готовий виділити Україні 1 млрд євро проти коронавірусу

 

Невдовзі Єврокомісія може виділити Україні фінансову допомогу на 1 млрд євро для подолання кризи, пов’язаної з коронавірусом.

Про це ввечері у вівторок, 21 квітня, власноручно написав у фейсбуці експрезидент Петро Порошенко, оприлюднивши інформацію від джерел у Брюсселі.

“Гарна новина від моїх друзів у Брюсселі. Зовсім скоро Європейська Комісія оголосить рішення про виділення макрофінансової допомоги у розмірі 3 млрд євро десятьом країнам-партнерам для подолання наслідків епідемії коронавірусу. При цьому планується, що Україна може отримати понад 1 млрд євро”, – ідеться в дописі п’ятого президента.

“Це потужний вияв солідарності та підтримки нашої держави з боку Євросоюзу, ознака високої довіри та поваги, які розбудовувалися крок за кроком протягом попередніх років”, – зазначив Порошенко.

“Сподіваюсь, що українська влада зможе швидко зняти всі перепони до відновлення співпраці з МВФ і відкрити шлях для отримання цієї потрібної допомоги від наших європейських партнерів. Тому “Європейська солідарність” вимагає провести цього тижня позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення так званого банківського закону“, – додав лідер партії.

Читайте також:
Рекордні 16 тисяч: кількість поправок до “антиколомойського” закону показали лобі олігарха у ВР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна