Президент Молдови Додон самоізолювався після візиту до Москви

 

Після приїзду з Москви, де президент Молдови Ігор Додон брав участь у військовому параді, він ухвалив рішення самоізолюватися у резиденції в Голерканах.

Про це Додон повідомив у ефірі відеоплатформи “Президент відповідає”, інформує “Європейська правда” у п’ятницю, 26 червня.

“Я вирішив деякий час провести в ізоляції. 48, 72 години, скільки буде потрібно. Поки не буду брати участь у публічних заходах. Але наступного тижня поїду в Окницю на зустріч”, – сказав Додон.

За словами президента, він двічі здав тест на коронавірус перед поїздкою до Москви. Всі 75 солдатів Національної армії, які також брали участь у параді, здорові.

Додон також спростував чутки, що в його оточенні є інфіковані COVID-19.

Він зазначив, що за весь час пандемії був виявлений всього один випадок коронавірусу в президентурі і 5-6 в службі Державної охорони.

“В оточенні президента заражених коронавірусом немає. Ми приймаємо всі запобіжні заходи. Візити по території продовжаться” – заявив він.

Під час візиту до російської столиці Ігор Додон домовився з Володимиром Путіним поновити перемовини про €200 млн кредиту.
Росія схвалила виділення кредиту Молдові на прохання президента для підтримки економіки. Цей кредит порівнюють з “кредитом Януковича” 2013 року.

Читайте також:
“Побєдобєсіє” з коронавірусом: як у Москві відзначили відкладене 75-річчя Перемоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна